ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ

Οι συναλλασσόμενοι χωρίζονται σε πελάτες, προμηθευτές και service αλλά για τα στοιχεία τους αυτός ο διαχωρισμός δεν είναι αρκετός

(π.χ. στους πελάτες, έχουμε αλλά στοιχεία για τους ιδιώτες και αλλά στοιχεία για τις εταιρείες)

Κατά το εισαγωγή του συναλλασσόμενου στο MyPage πρέπει να επιλέξουμε την λογιστική του Ζώνη. Ένα από του λόγους που το κάνουμε είναι γιατί θέλουμε να δραματοποιήσουμε τις καρτέλες των δεδομένων του συναλλασσόμενου, με βάση την λογιστικής του Ζώνης που είναι ποιο αναλυτική. Με αυτό τον  τρόπο γνωρίζει το MyPage τα δεδομένα που χρειάζεται ο κάθε συναλλασσόμενος να έχει στην καρτέλα του

 

Οι συναλλασσόμενοι έχουν δυο καρτέλες στοιχείων

Υπάρχουν στοιχεία του παραστατικού που δεν υπάρχουν στην καρτέλα του πελάτη και υπάρχουν στοιχεία του πελάτη που δεν θέλουμε να εμφανίζονται στο παραστατικό.

καρτέλας των στοιχείων του συναλλασσόμενου (ΣΤΑΘΕΡΑ) 
         Τα στοιχεία του πελάτη όπως ισχύουν τώρα. Μπορούμε να τα αλλάξουμε χωρίς να αλλάξουν τα παραστατικά που έχουν εκδώσει.

καρτέλας των στοιχείων του συναλλασσόμενου στα παραστατικά (ΔΥΝΑΜΙΚΑ) ( Την βλέπουμε και σας Στοιχεία Παραστατικού) 

        Τα στοιχεία του συναλλασσόμενου στα παραστατικά  μπορούμε να τα συμπληρώσουμε αυτόματα (βάση της παραμετροποίησης) από τα στοιχεία του συναλλασσόμενου (ΣΤΑΘΕΡΑ)

        Να αντιγράφουν από προηγούμενο παραστατικό του συναλλασσόμενου (για να μην ξαναγράφουμε τις λεπτομέρειες του παραστατικού που δεν υπάρχουν στην καρτέλα του.)

Τα ΠΡΟΙΟΝΤΑ έχουν δυο καρτέλες στοιχείων

καρτέλας των στοιχείων του ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ (ΣΤΑΘΕΡΑ)

         Τα στοιχεία του ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ (ΣΤΑΘΕΡΑ) δεν αντιγράφονται στο παραστατικό και για αυτό δεν αλλάζουν (εκτός αν είναι λάθος, όπου η διόρθωση θα ισχύ παντού)

         Αν έχουμε εισάγει κάποιο προϊον που έχει μια ιδιότητα (Π.Χ. Χρώμα) και θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα προϊον με τα ίδια στοιχειά αλλά με άλλο χρώμα θα πρέπει να ανοίξουμε άλλο προϊον.

 

καρτέλας των στοιχείων του ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ στα παραστατικά (ΕΧΤΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)

Αν υπάρχουν στοιχεία του προϊόντος που θέλουμε να αλλάζουν, αυτά τα στοιχεία θα πρεπει να τοποθετηθούν στα στοιχεία του προϊόντος σε ένα παραστατικό για να γνωριζουμε.

        Την προηγούμενη τιμή

        Πότε άλλαξε

        Ποιος το ενημέρωσε

        και πιθανόν αλλά στοιχεία.

(Π.Χ. στο προϊόν Υπολογιστής έχουμε ένα στοιχείο που λέγεται κωδικός πρόσβασης )

(Π.Χ. Σε Προϊόν που θέλουμε να ξέρουμε την Αρχική κατάσταση προϊόντος, Τελική κατάσταση προϊόντος, επόμενη συντήρηση ,.......)