2. ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
Είμαστε στην κεντρική φόρμα του παραστατικού. Αν η σειρά του παραστατικού έχει σύνδεση με μία αποθήκη τότε στο παραστατικό μπορούμε να συνδέσουμε προϊόντα.
Η παρακάτω φόρμα αποτελεί την κύρια φόρμα εισαγωγής προϊόντων στο παραστατικό.
Ενημερώνει τα προϊόντα του παραστατικά
Ενημερώνει τα στοιχεία των προϊόντων στα παραστατικά
Ενημερώνει τα στοιχεία του συναλλασσόμενου στο παραστατικό
Ενημερώνει τον τρόπο πληρωμής
Εισαγωγή προϊόντων στη λίστα των προϊόντων <<3>> του παραστατικού
<<1>> Επιλέγουμε το είδος που θέλουμε και με το ADD THIS εισάγονται τα προϊόντα (του είδους) στον πίνακα <<3>> με ποσότητα 0. Όποια προϊόντα θέλουμε τους αλλάζουμε την ποσότητα από 0 σε 1 ή περισσότερο.
<<3>> Επιλέγουμε το είδος που θέλουμε από το Dropdown
Στην αποθήκευση της φόρμα τα προϊόντα που δεν έχουν ποσότητα δεν θα προστεθούν στο παραστατικό. Αν θέλουμε άμεσα να αφαιρεθούν από την λίστα τα προϊόντα με 0 ποσότητα πατάμε το REMOVE ALL ZERO.
Εισάγουμε την τιμή με ΦΠΑ και εμφανίζεται η τιμή χωρίς ΦΠΑ και οι υπόλοιπες τιμές
Εισάγουμε την τιμή χωρίς ΦΠΑ και εμφανίζεται η τιμή με ΦΠΑ και οι υπόλοιπες τιμές
Έλεγχος και προσθήκη των δεδομένων του πελάτη στο παραστατικού <<7>>
Επάνω δεξιά <<7>> εμφανίζεται η ονομασία του πελάτη και κάτω αριστερά τα στοιχεία του πελάτη στο παραστατικό.
Μπορούμε να εισάγουμε τα στοιχεία του συναλλασσόμενου στο παραστατικό με 2 τρόπους
GET DATA FROM ACTION. Να τα μεταφέρουμε από άλλο παραστατικό
GET DATA FROM CONTACT. Να τα μεταφέρουμε από τα στοιχεία του συναλλασσόμενου (Σταθερά) (συμφωνά με την παραμετροποίηση)
Έλεγχος και προσθήκη των δεδομένων του προϊόντος στο παραστατικό <<6>>
Επιλέγουμε ένα προϊόν στον πίνακα και βλέπουμε τα στοιχεία του προϊόντος και τα στοιχεία του προϊόντος στο παραστατικό στο κάτω αριστερά πίνακα <<6>>
Αν θέλουμε να αλλάξουμε κάποιο από τα στοιχεία του προϊόντος στο παραστατικό πατάμε το ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΕΙΑ ΣΤΟΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ και ανοίγει η φόρμα επεξεργασίας.
<<5>> Σύνολο ανά είδος των προϊόντων <<3>> του παραστατικού
Αν το παραστατικό έχει 10 προϊόντα και αυτά προέρχονται από 2 είδη, τότε στην λίστα <<5>> θα έχουμε 2 γραμμές με τα σύνολα
<<5>> ΙΤΕΜ Είναι το σύνολο των τεμαχίων των προϊόντων.
<<5>> PRICE Είναι το σύνολο του τελικού κόστους των προϊόντων.
<<5>> Επιλέγουμε τον τρόπο πληρωμής και πατάμε το payment για να ενημερωθεί στο παραστατικό ο τρόπος πληρωμής
Κάθε προϊόν στο παραστατικό έχει υποχρεωτικά μια ποσότητα και 3 βασικές τιμές (Καθαρό, ΦΠΑ, Τελικό). Αν για κάποιο λόγο, θέλουμε να διαγράψουμε ένα ποσό το πιθανότερο είναι να έχουμε επιλέξει λάθος Λογιστική Ζώνη για τον συναλλασσόμενο ή λάθος σειρά παραστατικού. Σε ειδικές περιπτώσεις που δεν θέλουμε ΦΠΑ (Ο πελάτης έχει δικαίωμα και ζητάει την απαλλαγή ΦΠΑ) σε μία εγγραφή (και μόνο), μπορούμε να αλλάζουμε τον τύπο του ΦΠΑ σε 0% για να λειτουργήσει η παραμετροποίηση. Αν δεν θέλουμε ΦΠΑ σε όλο το παραστατικό θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα νέο παραστατικό που να μην έχει ΦΠΑ.
Γενικά μπορούμε να εισάγουμε (Το σύνηθες) - αλλάξουμε - αφαιρέσουμε(Σπάνιο) τα ποσά και τους τύπους των ποσών αν υπάρχει λόγος.
ΕΙΔΙΚΕΣ ΦΟΡΜΕΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
Αν υπάρχει μεγάλος όγκος δεδομένων προς εισαγωγή με συγκεκριμένες ιδιότητες δημιουργούμε (ανά εγκατάσταση) φόρμες που εξυπηρετούν της ειδικές ανάγκες.
Π.Χ Εισάγουμε προιοντα με βάση ένα συγκεκριμένο είδος.
Στην επικεφαλίδα είναι το ΕΙΔΟΣ από το οποίο θα δημιουργήθουν (αν δεν υπάρχουν) τα νέα προιοντα με τις ιδιοτήτες τους.
X COPY Εισάγουμε ένα προιον και βλέπουμε ότι τα αλλά προοιντα διαφέρουν λιγο απο αυτο το προιον. Για να επιταχύνουμε την εισαγωγη μας, επιλέγουμε το υπαρχων προιον και εισαγουμε τον αριθμο (περιπου) που θέλουμε και παταμε X COPY. Αντιγράφει την τρέχων εγραφη του πίνακα Χ φορές. Μετά αλλάζουμε μονο τα στοιχεια που διαφέρουν ανα προιον και η εισαγωγη γίνεται ακομα ποιο γρήγορα.
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ. Το MyPage διαβάζει τον πίνακα της φόρμας και βρίσκει ή εισάγει τα πριοντα με τις συγκεκριμένες ειδιότητες και μετά τα εισάγει στο παραστατικό με τις τιμές και τις ποσοτητες τους.