Dropdown. (Αναδυόμενη Λίστα)

Ο σκοπός του είναι να επιλέξουμε μια πληροφορία από την λίστα με τις πληροφορίες που όλες ανοίγουν στον ίδιο τύπου (Π.Χ. Από την λίστα με τις χώρες επιλέγουμε μια χώρα). Αν το Dropdown αν είναι σε μια γραμμή ενός πίνακα τότε είναι υποχρεωτικό να επιλέξουμε μια πληροφορία.

 

Dropdown (Επιλογή από την λίστα)

Α) Την πληκτρολόγηση μέσα στο Dropdown και την αυτόματη επιλογή του 1ου στοιχείο (από την λίστα των στοιχείων) που ταιριάζει.

Β) Ανοίγουμε την λίστα (με F4 ή με το βελάκι προς τα κάτω στα αριστερά)

και μετά επιλέγουμε μέσα από την λίστα (με το mouse ή τα βελάκια πάνω - κάτω από το πληκτρολόγιο) μια πληροφορία.

 

 Dropdown. (Ανανέωση)

Στα Dropdown μπορούμε να προσθέσουμε, να αλλάξουμε και αν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί να διαγράψουμε εγγραφές.

Ο χρήστης που έχει κάνει τις αλλαγές, τις βλέπει αυτόματα σε όλες τις φόρμες.

Οι άλλοι χρήστες για να δούνε τις αλλαγές στα Dropdown (που φορτώνουν για λόγους ταχύτητας ολόκληρα και από την αρχή του προγράμματος) το ποιο απλό είναι να κλείσουν και να ξανανοίξουν το πρόγραμμα.

 

Dropdown (Εισαγωγή στην λίστα)

Για κάθε Dropdown υπάρχει και η αντίστοιχη φόρμα στην όποια μπορούμε να προσθέσουμε νέα στοιχεία. Αν το Dropdown είναι σε καρτέλα στοιχείων η αντίστοιχη φόρμα ανοίγει με F2.

Dropdown (Διαγραφή από τη λίστα)

Το πρόγραμμα By default δεν μας αφήνει να διαγράψουμε μια εγγραφή που είναι συνδεδεμένη σε άλλες φόρμες ή πίνακες. Αν ο χρήστης έχει αυτή την δυνατότητα από την παραμετροποίηση τότε εμφανίζεται μήνυμα που μας ενημερώνει για τις διαγραφές που θα προκαλέσει αυτή η πράξη και θέλει πάντα επιβεβαίωση. Π.Χ. Αν διαγράψουμε έναν πελάτη, διαγράφουμε τα πάντα σχετικά με αυτόν (στοιχεία - παραστατικά - αγορές-πληρωμές, τα πάντα!!!) Π.Χ. Αν διαγράψουμε μια χώρα, όπου υπάρχει αυτή η χώρα θα διαγραφεί η πληροφορία σαν να μην υπήρχε ποτέ.